Loading
Последни новини

Рейзи: 17- годишните са най-интересните футболисти

25.04.2015

„Някой ще каже, че Европейското първенство по футбол за юноши е само за 17- годишни, но те са най-интересните футболисти”, коментира пред журналисти кметът на Созопол Панайот Рейзи. Той уточни, че първият мач в морския град ще се изиграе на 7 май между отборите на Англия и Ирландия.

Созополският градоначалник разясни, че случайни отбори на това първенство няма. „В първенството се включва най-доброто във футбола. Ще играят отбори от Англия, Ирландия, Германия, Испания, Италия и интересът към тази възрастова група е много голям. Освен това се очаква да пристигнат мениджърите най-големите отбори като Реал, Барселона, Валенсия“, обясни Рейзи.

Кметът се надява с развитието на спортния туризъм, сезонът в Созопол да се удължи от четири на десет месеца.

„Близо до големия стадион се изгражда и едно ново игрище. Друг терен е вече изграден в Черноморец, в селата Атия и Росен предстоят да бъдат построени нови игрища. С тези терени, които предвиждам през 2016 година, се надявам да бъдем готови за развитието на спортния туризъм. Заради Световната купа, Банско в момента е един от най-известните зимни курорти на България и в цял свят. Надявам се това да се случи и с центровете, където ще се проведе и това европейско”, каза още Рейзи. И си пожела след приключване на първенството, Созопол да стане добра дестинация за нашите и чужди отбори.