Loading
Последни новини

Созопол с рекламен филм, който ще промотира възможностите за поклоннически туризъм

13.01.2013

Община Созопол ще се представи на туристическото изложение във Велико Търново с рекламен филм, който ще промотира възможностите за поклоннически туризъм.

По думите на зам.-кметът Петя Чапевова общината ще се представи и на "Ваканция и спа експо” в София между 14 и 16 февруари. На него пък Созопол ще предложи информация за новите археологически открития в района.

Ще бъдат показани и нови късометражни рекламни туристически филми, показващи най-важните събития от миналата година. Първото участие на община Созопол на борсата във Велико Търново е било през 2011 г. Според Чапевова този форум е малко по-специализиран, тъй като в рамките му се провежда филмов фестивал на късометражните рекламни филми. Зам.-кметът загатва само, че и тази година Созопол ще има с какво да изненада журито, предаде БЛИЦ.

Междувременно се работи и по проекта "Рекултиватор", който цели развитието на религиозния и културен туризъм в Югоизточна Европа. Представители на проекта вече са посетили Созопол и той е избран като една от дестинациите, която има реален потенциал да се развива в тази посока.